Hung Gar

Men voert de oorsprong van de Hung stijl terug naar Hung Hei Gwoon ( Hung Hee Gung ). Hij was een directe leerling van Chi Sim een abt van het shaolin klooster in de noord Chinese provincie Honan. In de achttiende eeuw wordt de Honan tempel door regeringstroepen verwoest. Een aantal monniken vluchtte naar zuid China. Hung Hei Gwoon was een handelaar in kruiden en was ook wegens zijn politieke vervolging naar de Fukien tempel gevlucht. Daar wordt hij persoonlijk door Chi Sim getraind.

Hung Hei Gwoon trainde jaren samen met Luk Ah Choy ook een leerling van Chi Sim. Luk Ah Choy opende daarna een school in Kanton. Zijn beste leerling en erfgenaam was Wong Tai en later diens zoon Wong Kai Ying.

Wong Kai Ying was een excellente Kung Fu vechter en lid van de " tien tijgers van Kwantung " de beste tien Kung Fu meesters van zuid China. Zijn roem wordt alleen door zijn zoon Wong Fei Hung overtroffen.

Wong Fei Hung gaf zijn kennis en kunde door aan Lam Sai Wing een slager uit Kanton. Zijn innerlijke kracht was onvoorstelbaar en hij verloor nooit een gevecht. Hij is 1861 geboren en overleed 1942. Lam Sai Wing gaf in Hong Kong zijn kunst verder aan Chiu Kao en zijn neef Lum Jo.Design by